Workshops
voor professionals

Workshops op locatie op aanvraag;
workshops in het atelier op basis van aanmelding.
Technieken en (deel)projecten.

Oude vakkennis overdragen aan professionals in het vak tijdens een workshop of masterclass is wat ik graag doe om ons prachtige vak levendig te houden. Op verzoek kan ik een bepaalde techniek uitdiepen of een combinatie van technieken. Ook het begeleiden van een (volledig) project is mogelijk.

Prijzen zijn afhankelijk van het type project, de locatie, de duur van de workshop en eventuele materialen die vooraf door mij ingekocht worden om de workshop te faciliteren. De workshops in het eigen atelier hebben minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Zodra er 4 deelnemers zijn, wordt in overleg met alle deelnemers een geschikte vrijdag of zaterdag voor de workshop bepaald.

Neem contact op met mij om de opties te bespreken. Zie hieronder voor een indruk van de technieken en mogelijke projecten.

Speciale editie: Lockmachine lessen

(ook toegankelijk voor starters, beginners en hobbyisten)

Lockmachine Basis

Vrijdag 9 februari 2024
9:00 – 12:00 uur
45,00 euro
nog enkele plaatsen beschikbaar

In de workshop Lockmachine Basis leer je de machinesteek kennen, de draadspanning regelen, binnen- en buitenhoeken en rondingen stikken. Je hebt geen ervaring met de lockmachine nodig om deel te nemen aan deze workshop.

Er zijn lockmachines beschikbaar in het atelier, maar neem vooral je eigen machine mee als je die hebt. Zo leer je, je eigen machine (beter) kennen. Je eigen garen kun je thuis laten. Je krijgt speciaal garen om de workshop mee te volgen.

Lockmachine Technieken

Vrijdag 1 maart 2024
9:00 – 12:00 uur
40,00 euro
nog enkele plaatsen beschikbaar

In de workshop Lockmachine Technieken gaan we o.a rimpelen en boortjes stikken aan een shirt (zowel rond als en in een punt). Beheersing van de Lockmachine Basiskennis is vereist.

Er zijn lockmachines beschikbaar in het atelier, maar neem vooral je eigen machine mee als je die hebt. Zo leer je, je eigen machine (beter) kennen. Eerder garen van de workshop Lockmachine Basis meenemen of de benodigde workshopmaterialen voor € 5,00 bijkopen.

Workshops: Specifieke technieken

Zijden organza corsage

Zijden organza corsages op de naaimachine

Één dag

Zijden corsages krijgen door het werken op de naaimachine een langere levensduur en blijven toch licht en subtiel.

Inclusief alle materialen, syllabi en lunch.

Dior split techniek

Dior Split

Één dag

“Het Dior Split” werd bedacht om de vrouw meer bewegingsruimte te geven toen de ontwerpen van Dior vanaf 1951 steeds smallere rokken gingen vertonen. Ik leer je graag hoe je het origineel maakt, met alle verfijning die daar bij komt kijken. Deze workshop is apart te volgen van de Couture Rok 2-daagse. Het Dior Split beheersen is wel een noodzakelijke stap voordat je die 2-daagse kunt volgen.

Inclusief alle materialen, syllabi en lunch.

Couture tailleband & schoudervullingen op maat

Één dag

Maandag 13 mei 2024
10:00 – 16:30 uur
130,00 euro (incl. lunch)
nog enkele plaatsen beschikbaar

De couture tailleband leer je zo te maken dat deze meegaat in de ronding van het het lichaam. In dezelfde workshop leer je ook hoe je de schoudervullingen voor een jasje, jurk etc. ook op maat maakt van begin tot eind.

Voor de workshop Coutureband en schoudervullingen op maat is zeer veel naaiervaring vereist. Patroontekenen is geen vereiste voor deze workshop, maar komt wel van pas.

Inclusief alle materialen, syllabi en lunch.

Japans smocken

Één dag

Bij het Japans smocken ga je eerst een proef maken om de techniek te leren. Daarna kun je zelf kiezen hoe je het wil toepassen. Bijvoorbeeld op een kraag of aan een rand van een rok. Er zijn veel mogelijkheden om deze traditionele techniek modern toe te passen. 

Inclusief alle materialen, syllabi en lunch.

Workshop aanmeldingen

Heb je interesse in een workshop voor professionals? Bel mij om jouw plekje te reserveren.
Je kunt dan ook informeren naar de kosten en eventuele voorbereiding die thuis nodig is.

Zodra er 4 deelnemers zijn, wordt in overleg de workshopdatum gepland.
De details – welke materialen mee te nemen etc. – worden verstrekt per WhatsApp.

Neem contact op met Gerda

Bel mij om jouw workshopplek te reserveren.
Ook kun je contact opnemen voor meer informatie over de workshops.

Workshops: (deel)projecten

Organza blouse techniek

Couture organza blouse

Twee dagen

De organza blouse maken we van 100% zijde.  De binnenkant moet net zo mooi worden als de buitenkant. Hij is immers doorschijnend. 

Inclusief alle materialen, syllabi en lunch.

Couture rok met culotte gesp

Couture Rok met culottes

Twee dagen

Lesdag 1: maandag 12 februari
Lesdag 2: maandag 4 maart 2024
10:00 – 16:30 uur
260,00 euro (2 lesdagen incl. lunch)
nog enkele plaatsen beschikbaar

De Couture Rok met broekje erin. Op eigen maten gemaakt en zo dat de rok niet meer draait. Elk patroondeel wordt apart op voering gezet en meegestikt. Een zeer oude techniek die we gedurende twee lesdagen behandelen.  We werken twee aan twee.

Let op: voor de perfecte rechte Couture Rok workshop is naast beheersing van het Dior Split en zeer veel naaiervaring, ook beheersing van patroontekentechniek vereist.

Inclusief alle materialen (ook de stof), syllabi en lunch.

Couture witte blouse in Karl Lagerfeld-stijl

Twee dagen

De witte blouse waarvan Karl Lagerfeld vond dat elke vrouw er één in de kast moest hebben. De mooie binnenkant geeft jezelf een rijk gevoel. 

Inclusief alle materialen, syllabi en lunch.

Staat jouw wens er nog niet tussen?

Ook als je een andere specifieke techniek of specifiek project onder handen wilt nemen, is de kans groot dat ik je verder kan helpen. Schroom dus niet om contact op te nemen. Ik vind het heerlijk om jou een stapje verder te helpen in je vak!

Af en toe geef ik workshops voor de landelijke branchevereniging modeambachten, waar ik zelf ook bij aangesloten ben als kleermaker en docent Modevakschool.

Bekijk ook eens